top of page

3D v Bratislave


V piatok (15.11.2019) sa pre kreatívnych ľudí konali v Bratislave naraz dve zaujímavé akcie - v Starej tržnici to bol Mini Maker Faire a v priestoroch Vodárenského múzea 3D-expo. Keďže prvá spomínaná akcia mala už v pozvánke podtitul "Tvoríte? Príďte sa inšpirovať!", využili možnosť zúčastniť sa oboch akcií v jeden deň aj členovia nášho Amavet klubu č.966 - Pollo z Novej Dubnice.

Mini Maker Faire bol prvou "Maker Faire" akciou na Slovensku. Hlavnou témou Maker Faire podujatí je tvorivosť a sú určené pre všetkých tvorivých a zvedavých ľudí, ktorých baví skúšať nové veci a zdieľať svoje poznatky a skúsenosti. Po návšteve tohoto podujatia môžeme skutočne potvrdiť, že ide o priateľské stretnutie ľudí, ktorí ochotne predvedú svoje vychytávky, experimenty a projekty. Preto nás neprekvapilo, že sme medzi stánkami našli aj stánok Juraja Červeňana (3D Guru) a jeho žiakov zo ZŠ v Trenčianskej Turnej, ktorí sa pravidelne zúčastňujú súboja 3D tlačiarní organizovaného naším Amavet klubom v Novej Dubnici. Na ich stánku si mohli žiaci vyskúšať 3D pero alebo poskladať hlavolam vytlačený na 3D tlačiarni. Úspešní riešitelia (skladatelia) hlavolamu boli odmenení píšťalkou vyrobenou taktiež 3D tlačou. Medzi členmi nášho klubu sa ďalej tešili veľkému záujmu expozície doma vyrobených karbónových kolobežiek, hydroponického pestovania rastlín, výrobcu drevených šperkov, distribútorov rôznych filamentov pre 3D tlač, výrobcu streampunkových bytových doplnkov a mnohé ďalšie. Záujem bol aj o dve expozície Hornbachu, kde si žiaci mohli vyskúšať beh v kolese pripomínajúcom kolotoč pre škrečkov a jazdu na vznášadle vyrobenom z koberca a záhradných fukarov.

V popoludňajších hodinách sme sa presunuli na 3D expo. Tu si naši 3D tlačiari mohli zblízka obzrieť 3D tlačiarne, na nich vyrobené výtlačky a rôzne technológie, s ktorími sa bežne nestretávame.

Na záver mi nezostáva nič iné, iba vysloviť prianie, aby sa podobné akcie v rovnakom duchu organizovali aj naďalej.

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
bottom of page