top of page

MLADÍ REPORTÉRI PRE ŽIVOTNÉ PROSTREDIE 2019

Členovia nášho Amavet klubu č.966 - Pollo, združení pri Súkromnej základnej škole v Novej Dubnici, sa aj tento rok zapojili do projektu Mladí reportéri pre životné prostredie. Ide o celosvetovú súťaž, ktorá sa zameriava na študentov základných, stredných a vysokých škôl. Snahou projektu je vychovať z mladých ľudí reportérov, ktorí sa zaujímajú o svoje okolie a do súťaže prispievajú článkami, fotografiami a videami s environmentálnou tematikou. Mladí reportéri pre životné prostredie z Novej Dubnice boli už dva roky po sebe najlepší na svete, a to v kategóriach video a fotografia.

S videoreportážou v kategórii mladších žiakov tento rok prispeli do súťaže žiaci Jakub Benčo a Peter Vavrinec, ktorí sa zamerali na Kolačanský potok v Novej Dubnici. Ide o jeden z dvoch vodných tokov nášho mesta, jeho hladina však každoročne klesá. Vážia si ho obyvatelia dostatočne? Odpoveď môžme nájsť v ich videu:

Do súťaže sa zapájajú aj bývalí žiaci zo Súkromnej základnej školy, ktorí dnes už študujú na stredných školách. Študenti pracujú na témach aj vďaka členstvu v našom Amavet klube č.966, ktorý zastrešuje Súkromná základná škola v Novej Dubnici. Vďaka členstvu v klube majú aj absolventi ZŠ naďalej prístup k foto, vide a audio technike, ako aj k lektorskému vedeniu. Tento rok sa zúčastnili súťaže s príspevkom o neustále sa zväčšujúcom svetelnom znečistení v mestách. Ich videoreportáž si môžete pozrieť v nasledovnom príspevku:

Reportáže oboch tímov sa umiestnili v celonárodnom kole na prvých miestach vo svojich kategóriach a tieto príspevky budú Slovensko reprezentovať na medzinárodnom kole tejto celosvetovej súťaže. Veríme, že ich videá opäť zaujmú a Novú Dubnicu znovu zviditeľnia vo svete.

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
bottom of page