top of page

Beseda o veľkých šelmách Slovenska

Dnes sme v jedálni našej domovskej ZŠ usporiadali besedu s pánom Vladimírom Antalom, vedúcim odboru územnej a druhovej ochrany Štátnej ochrany prírody SR. Hlavnou témou besedy boli veľké šelmy žijúce na Slovensku, najmä však najväčšia z nich - medveď hnedý.

Keďže pán Antal je vedúci zásahového tímu pre medveďa hnedého a podieľa sa aj na projekte výskumu a monitoringu veľkých šeliem a mačky divej na Slovensku, poslucháči mali možnosť dozvedieť sa zaujímavé informácie o našich šelmách a práci ŠOP SR pri ich ochrane priamo z prvej ruky.

Pri rušnej obojstrannej debate sa žiaci dozvedeli prečo sú šelmy pre našu prírodu dôležité, prečo ich musíme chrániť, aký je ich vzťah k ľuďom, čo robiť pri stretnutí sa s medveďom a veľa ďalšieho.

Pán Antal nakoniec odmenil najaktívnejšiu účastníčku besedy knihou o našich veľkých šelmách. Aby aj ostatní žiaci neprišli o možnosť preštudovať si túto publikáciu, rovnakú knihu darovala ŠOPSR aj do našej školskej knižnice. Za knihy aj zaujímavú prednášku veľmi pekne ďakujeme.

RECENT POSTS:
SEARCH BY TAGS:
bottom of page